“Dahil olmak üzere diğerlerini anlamaktır”

Leila

Global Mod
Global Mod
Dans her zaman onun “güvenli alanı” olmuşturdünyada, erken yaşlardan itibaren kendisi hakkında konuşacak bir dil, Herhangi bir bariyer veya zorluğun ötesinde. Ama bugün daha da fazlası: mesleği. Kırmızı fryk heyaka federica giusto, bir dansçı, koreograf Hip-hop profesyonel. Kahramanı olarak onunla bir çizgi roman, bir dans filmi ('Kırmızı Kanatlar ile Zihin') ve İtalya çevresinde şov ve panel şovu turu var. Yaptığı her şeyde, büyümekten otistik olduğunu keşfeden genç bir kadın olarak deneyiminin hikayesi var ve Adnkronos Selute, bugün dahil olmanın ne anlama geldiğini – gerçek olanı – otistik spektruma ait insanlar için anlatıyor. Ayrıca, 18 Mayıs Pazar günü, iki günlük karşılaştırma ve atölyeler boyunca Villa Ghirlanda, Cinisello Balsamo'da buluşan eğitim dünyasından çocuklara, ailelere, öğretmenlere ve profesyonellere adanmış bir etkinlik olan Adufest 2025'te açıklayacak. Tema 'bakiyeler', eğitime ve okula açık bir alan olarak bakmak, soruların cevapların ne kadar olduğu ve farklılıkların kaynak haline geldiği destekleyicileri vurgulamak olacaktır.

Sadece engelli insanların dahil edilmesinin çeşitliliği ve zorlukları Red Fryk Hey hikayesinin merkezinde. “31 yaşında otistik olduğumu keşfettim, bu kendimin yeniden keşfetilmesiydi – Diyor ki – Birçok şeyimi anladım, sonunda bazı cevaplar verdim ve bu olumlu bir yaşam değişikliği oldu. Hemen bilgi ve aktivizm yapmaya karar verdim, ben konuşan – hepsi konuşmayan – ve bazı şeylerin yaşadığımı daha iyi anlamalarını sağlamaya çalışan otistik bir insanım, özellikle otistik spektrumda olduklarını bilmeyenler için içeride duyduğum bir itme oldu. Genellikle depresyondan, diğer anksiyete bozukluklarından muzdarip olursunuz, çünkü zihninizin nasıl çalıştığını bilmiyorsunuz. Farkındalık çok iyi yarattı -diğer insanlar için ve her şeyden önce aileleri için önemli olabilir “.

Kırmızı, tam okulda çok küçük bir şey olarak başlayan zihninde bir farkındalık yolu: “Yanlış hissettimDiğerleri gibi çalışmadığım için, yani beynim gerçekliği iyi algılamadı, duygular hissettim ve her zaman çok güçlü tepkilerim vardı ve bu nedenle de ayrışmaya, “, geri çekildiği gibi yargılama ve utanç arasında geldim. Edifest'in konuşmasını anlatacağım gibi, bugün, kişinin bir çeşitlilikle, diğerlerinin daha farklı bir çeşitliliğine, diğerlerinin yaşadığı modelle ve diğerlerinin yaşadığı modelle katılımı sağlamak için dahil edilmesinin anlamına geldiği düşünülmektedir, ancak bu dahil değildir. İçerme, ihtiyaçları anlamak ve onlara saygı duymaktırVe herkesin gerçekte yerini zaten hak edeceği, ancak çoğu zaman hariç tutulduğu yerde kalabilmesinden emin olun “.

Kırmızı Fryk Hey daha küçük olduğu zaman tekrar geri döner: “Örneğin, okuldaki aralık olduğunda, koridora gitmek zorunda kaldım, ama çok fazla kaos vardı. Sınıfta kalmayı istedim ve cevap: 'Hayır, sana bakan kimse yoktur'. Okul, tekrar açıklıyor: “Birçok zorluk yaşadım, örneğin bana söylenen birçok şeyin anlaşılmasında bile çok yavaşım ve çok fazla bilgide hepsini birlikte ememedim ve zamanlarıma ihtiyacım vardı. Ama o zamanlar aptal olduğum, yetenekli olmadığım söylendi, çünkü diğerleri gibi değildim. Çocuklukta depresyondan muzdarip olmaya başladım çünkü belki de otistik spektrumda olduğumu bilmiyordum “.

“Kişinin işleyişinin farkındalığını almak – o ekliyor – otistik operasyonda uzmanlaşmış bir psikoterapiste gidebilirsiniz, bu da otistik zihinler üzerindeki depresyonu tedavi eder, çünkü nörotipik bir zihinden farklıdır. Şimdi çok daha iyi olsa bile, depresyon hayatımın bir parçasıdır ve ben de günden karşılaşmalıyım”. Red'in hayatını dönüştüren dans, herhangi bir damgalama, önyargı veya zorbalık dışında olumlu kimliğini bulmasını sağlayacak kadar güçlü bir ilişki oldu. “Her zaman sanki beni seçmiş gibi söylüyorum, çünkü hafızamdan beri dans ettiğimden, bilinçsizce yürümeye ve dans etmeye başladım. Dans beni her zaman iyi hissettirdi. Bu benim güvenli alanım. Diğer insanlarla boşa çıktığımda birçok kez hatırlıyorum çünkü iyiydim. Diyaloglar ve oynadılar, sonra – bazen benimle dalga geçmem için bile ve anlamadım – dans etmek istedim. Benim için bu önemliydi çünkü benlik temsili oldum, her zaman kendimi zorluklarımın ötesinde ifade etmenin bir yolu olmuştur. Büyümek okudum ve beni mutlu ve özgür yapan mesleğim haline geldim“. Dansla” Nasıl çalıştığımızdan bahsediyorum “.