Coldiretti, İtalyan çocuklar Avrupa’nın en kiloluları arasında

Leila

Global Mod
Global Mod
İtalya’da 5 ila 9 yaş arası çocukların %42’si obez veya aşırı kilolu, ortalamanın %29,5 olduğu ve genç nesillerin sağlığı üzerinde potansiyel olarak yıkıcı bir etkiye sahip olduğu Avrupa Birliği’ndeki en kötü sonuçla. Bu, Coldiretti’nin Dünya Sağlık Örgütü’nden gelen ve İtalya’daki tüm okullardan binlerce çocuğun katıldığı ilk eğitim çiftliğinin Village Farmer’da açılışıyla okullarda gıda eğitimi bayramı münasebetiyle dağıtılan verilere ilişkin bir analizinden ortaya çıkan şeydir. Bari, Güney Avrupa İşleri, Uyum Politikaları Bakanı Raffaele Fitto, Eğitim ve Liyakat Bakanı Giuseppe Valditara, Puglia Bölgesi Başkanı Michele Emiliano ve Bari Belediye Başkanı Antonio Decaro ile görüştü.

“Coldiretti’nin altını çizdiği gibi, endişe verici bir durumu ağırlaştıran bir durum – çünkü rakamlar, ülkemizdeki kilo sorunlarının, 10 ila 19 yaşları arasındaki gençleri nasıl etkilediğini gösteriyor. Avrupalı gençlerin %24,9’una. Fiziksel aktivitede zorla azalma ve evde ve televizyon karşısında daha fazla zaman harcanması pandemi yıllarında – Coldiretti’nin altını çiziyor – ailelerde yanlış tüketim kalıplarının benimsenmesine katkıda bulundular Akdeniz Diyeti ilkelerinin endişe verici bir şekilde terk edilmesiyle”.

Sadece iyi düşün 10 İtalyan gençten altısı her gün meyve veya sebze yemiyor, DSÖ verilerine ilişkin Coldiretti analizine göre, obezite ve buna bağlı hastalıklarla ilgili riskleri artırıyor. Ancak İtalyan çocuklar aynı zamanda Avrupalı ’meslektaşlarına’ göre daha az spor yapıyorlar. İtalyan çocukların %95’inin yeterli düzeyde fiziksel aktivite yapmadığını söylemek yeterlidir; bu, DSÖ verilerine göre İtalya’yı OECD ülkeleri arasında son sıraya yerleştiren bir sayıdır. Genç İtalyanların yaklaşık %70’inin günde en az iki saatini TV veya tablet, bilgisayar ve cep telefonu izleyerek geçirmesi tesadüf değil, bu rahatlatıcı olmayan rekorda San Marino’nun ardından ikinci sırada yer alıyor.

Coldiretti, “Ve endişelenmek de İtalya’da” diyor – i Yeme bozuklukları ile mücadele eden 2,3 milyon ergen. Bunlar ağırlıklı olarak 12 yaşından itibaren kendini gösteren ancak son zamanlarda 8 yaş ve üstü çocukları da etkilemeye başlayan patolojilerdir.” gıda eğitimi partisi.

Coldiretti, “Amacın, Akdeniz diyetinin temellerini güçlendirmek ve tarım ürünlerini her gün tüketilen gıdalarla birleştiren bağı yeniden inşa etmek için bilinçli tüketicileri sağlıklı beslenme ilkeleri ve ürünlerin mevsimselliği konusunda eğitmek olduğunu” ekliyor. Coldiretti’nin başkanı Ettore Prandini, “Çocuklarımızın beslenmesinde niteliksel bir büyüme için gerekli koşulları yaratmak gerekiyor” dedi ve “tema temasının” nasıl olduğunu vurguladı.gıda eğitimi okul kantinlerinin ulusal üretim gerçeklerini artıran, orijinallik ve tazeliği garanti eden yerel 0 km gıdaları ile nitelenmesi ihtiyacı ile yeni nesillerin oranı önemli hale geliyor”.