Çin’e transfer olan Ndiaye’den Göztepe’ye veda

Mustafa

Global Mod
Global Mod
Spor Toto Harika Lig’de kümede kalma talihini pek azalan Göztepe’de, grubun Nijeryalı golcüsü Cherif Ndiaye, geçtiğimiz hafta Çin takımı Shanghai Port grubuna transfer olmuştu. Sarı-kırmızılı kulübe yaklaşık 1.5 milyon Euro bonservis bedeli kazandıran Nijeryalı santrfor, toplumsal medya hesaplarından veda iletisi yayımladı.

“Göztepe oyuncusu olmak benim için büyük bir deneyimdi”

Ndiaye, iletisinde şu tabirlere yer verdi:

“Değerli grup arkadaşlarım, kulüp çalışanları, yöneticiler ve sevgili Göztepe taraftarları; ayrılırken size teşekkürlerimi ve hürmetlerimi tabir etmek istiyorum. Göztepe oyuncusu olmak, profesyonel ömrümü sizlerle paylaşmak benim için büyük bir tecrübeydi. yıllar geçiyor ve artık yeni bir kapı açılıyor. Yeni fırsatlar, yeni bir yol ve yeni bir hayat. Mesleğimde ve şahsi hayatında yeni bir sayfa açılıyor. Samimiyetle sizi sevgi ve hürmetle kucaklıyorum. Ulu Göztepe taraftarlarına bin kere teşekkür ederim. Sizin için en güzeli olsun. Göz Göz Göztepe!”

en çok gol atan ikinci yabancı futbolcu oldu

24 Ağustos 2020 tarihinde Hırvatistan’ın Gorica grubunda kiralanan Ndiaye, 1 Haziran 2021’de Göztepe ile 3 yıllık profesyonel mukavele imzalamıştı. Göztepe’deki mesleği boyunca 73 resmi maça çıkan 26 yaşındaki golcü, kelam konusu maçlarda 24 gol atarken, 4 sefer de asist yapma başarısı gösterdi. Ndiaye, bu performansıyla Göztepe tarihinin 45 gollü Adis Jahovic’in akabinde en çok gol atan ikinci yabancı futbolcusu oldu.

Obinna da MLS’e gitti

Göztepe’de Ndiaye’nin akabinde Obinna da geçtiğimiz günlerde MLS eibi FC Cincinnati’ye transfer oldu.

Kulüpten yapılan açıklamada; “Oyuncumuz Obinna Nwobodo’nun transferi ve bonservis bedeli konusunda ABD grubu FC Cincinnati ile yapılan görüşmelerde muahedeye varılmıştır. Obinna’ya emekleri için teşekkür ediyor, devam eden mesleğinde muvaffakiyetler diliyoruz.” tabirleri kullanıldı.

Ocak ayında teklif alan ve bu teklifi kabul etmeye karar veren Obinna; “Ligin birinci yarısından itibaren biroldukça kulüp bana transfer teklifinde bulundu. O periyotta liderimizle bir görüşme gerçekleştirdik. Göztepe’de kalmam gerektiğini bana iletti. Benim hislerim ve isteğim birebir istikametteydi ve Göztepe formasıyla elimden geldiğinin en güzelini yaparak gayretimi sürdürdüm. Devre içinde ABD’den gelen teklif benim mesleğim açısından nitekim kıymetliydi. Mevcut durum düşünüldüğünde bu teklife bugün prestijiyle olumlu dönüş yapmak istediğimi idareye ilettim. Mesleğim ismine öncelikli olarak Göztepe Kulübü’ne ve taraftarına minnet borçluyum. İzmir ve Göztepe’de hayli hoş anılar biriktirdim. Taraftarımız bana her vakit inandı ve güvendi. Göztepe’nin bende yeri her vakit farklı olacak. Bu büyük toplulukta umarım ben de hoş izler bırakmışımdır. Beni destekleyen, her vakit yanımda olan Göztepe ailesine sonsuz teşekkür ederim” diyerek kulübe veda etti.

Göztepe bu hafta küme düşebilir

Spor Toto Harika Lig’de üst üste 9 maçını kaybedip kümede kalma bahtını mucizelere bırakan Göztepe, bu hafta Fenerbahçe ile adeta yazgı maçına çıkacak.

Sıralamada 27 puanla 18’inci basamakta yer alan ve kurtuluş bölgesindeki en yakın rakibi GZT Giresunspor’un 12 puan gerisinde kalan Göztepe, alınacak sonuçlara bakılırsa 33’üncü hafta sonunda Muhteşem Lig’e resmen veda edebilir. Göztepe, Kadıköy’de Fenerbahçe’ye yenilirse Giresunspor, Yukatel Kayserispor, Kasımpaşa, Demir Küme Sivasspor, Gaziantep Futbol Kulübü ve Galatasaray’ın oynayacağı maçlara gözünü çevirecek.

Okumaya devam et...