“Bulaşıcı hastalıklar bana her zaman ilham verdi”

Leila

Global Mod
Global Mod
Beynin beynine geri dönmesi için dünyaya seyahat eden beyninden. Lorenzo Guglielmetti42 yaşında, Endtb projesinin yöneticisi, Sınır Tanımayan Doktorlarla elindeki bavuluyla çok zaman geçirdi. İlk bakışta bilimsel aşkı: ilaca dirençli tüberküloz çalışması. “Biraz şans eseri doğan bir toplantı. Ama sonra kendimizi bulduk ve artık ayrılmadık”, gülümsüyor, Adnkronos Salute'den telefona ulaştı. Ve bu yıl 'New England Dergisi Tıp Dergisi' hakkında yayınlanan Rifampicin -dirençli TB üzerine bir çalışma, önemli bir tanıma onu kazandı: 'Time' dergisine göre sağlık sektöründeki en etkili 100 kişi listesine dahil edildi.. Ve şimdi Negrar'daki IRCCS Hastanesi Sacro Cuore Don Calabria'da yeni bir çalışma parantezinin başlayacağı İtalya'ya dönmeye hazırlanıyor.

“Bulaşıcı hastalıklar bana her zaman ilham verdi – Guglielmetti açıklıyor – onları tedavi etmek çok tatmin edici, çünkü bir sonuç görebilirsiniz, tedavi edebilirsiniz. Genellikle hastalarla hızlı bir şekilde sonuç alırsınız. “Ama her zaman durum böyle değildir. Bazı zorluklar düşündüğünüzden daha karmaşıktır. Ayrıca insani yönü de vardır:” Bunlar tam olarak eşitsizliklerin, toplumların en marjinal gruplarının, küresel etkisi olan büyük ihmal edilen hastalıkların hastalıklarıdır “diye gözlemliyor.

Kişisel olsa da, “benZamanın tanınması, neredeyse 15 yıl önce doğan bu projede yapılan çalışmanın tanınmasıdır.Birkaç 3 STK ortağı ile gerçekleştirilen: MSF, Sağlık Ortakları (PIH) ve Etkileşimli Araştırma ve Geliştirme (IRD) – Altı Hatlar – Bir araştırma çalışması, aynı zamanda bu yeni ilaçlar aracılığıyla dirençli tüberküloz tedavisini geliştirmeye çalışmak için çok fazla savunuculuk, ilaç şirketlerinden çok az ilgi duyulan bir alanda moleküllerin yeni kombinasyonları yarattı.

'NEJM' üzerinde yayınlanan çalışmada Guglielmetti, “9 aylık bir tedaviyle, rifampikine dirençli tüberkülozun tedavisinde mükemmel sonuçlara sahip olmanıza ve bu nedenle her yıl etkilenen 410.000 kişinin tedavisinde mükemmel sonuçlara sahip olmanıza izin veren üç yeni ilaç ilacı – 4 veya 5 ilaç kombinasyonları – gerçekten yeni, bazıları – kombinasyonları tanımladık. 18-24 aylık tarihsel olandan “çok daha kısa” bir tedavi, “en azından da çalışır, hepsi oral uyuşturucu, enjeksiyon yok”.

Tüberküloz neredeyse hiçbir zaman gazetelerin ön sayfalarını kazanmaz, araştırmacıyı yansıtır, “Konuya biraz dikkat etmek için mücadele edersiniz ve tüm bulaşıcı hastalıklar arasında, bunun saçma olduğunu düşünürseniz, TBC, her yıl en fazla ölüme neden olan ajandır – 1.3 milyon ölü – ve 10 milyondan fazla vaka. Büyük bir halk sağlığı sorunu, en eski pandemi ve yenilgiye çok uzaktayız. Bu nedenle, spotların, özellikle bu aşamada, yapılan kesimlerle aydınlanması önemlidir. Sadece ABD'nin dünya çapında TB'nin sorumluluğunu üstlenmek için tüm AIDS'in% 40'ını düşürdüğünü düşünün. Beklenen etkiler “çok ciddi:% 30 daha fazla vaka ve daha fazla ölüm. Potansiyel olarak onlarca yıl geriye gidiyorsun “.

Guglielmetti, Verona Üniversitesi'ndeki bulaşıcı hastalıklarda uzmanlık alanından sonra başladı. “Şimdi yaklaşık 11 yıl ayrıldım ve Paris'e gittim ve yaklaşık 10 yıldır MSF ile çalışıyorum. Başlangıçta bir ya da iki yıldır bir göreve başladım ve tüberküloza dirençli bir doktor olarak çalıştım. 2017'den beri kendimi bu çalışmaları yürüttüğü 7 ülkede seyahat etmeme izin veren bu EndTB projesine adamıştım ve şimdi 8 yıl sonra kapanıyoruz.

Gelecek için projeler? Guglielmetti için bu bir “geçiş anı” dır. Aslında, açıklandığı gibi, “İtalya'ya dönüş. Negrar Hastanesi'nden ayrılıyorum ve her zaman tedaviyi iyileştirme hedefini kovalayan TB üzerinde çalışmaya devam edeceğim”.