Bologna’da 25 yaşındaki çocuğa uyanıkken böbrek nakli: “Entübe etmek imkansızdı”

Leila

Global Mod
Global Mod
bu transplantasyon gerekliydi, ancak genel anestezi imkansızdı böbrek yetmezliğine eşlik eden diğer patolojiler nedeniyle devam etmesi. Başka bir İtalyan merkezi tarafından reddedildi ve Bologna’daki Sant’Orsola’da canlı bir donör olan annesi Rosaria’dan böbrek nakli için ameliyat edildi. Bu karmaşık bir hikaye ama mutlu sonla Veronica, 25 yaşında, loko-bölgesel anestezi altındaki ilk nakil hastası Irccs of Bologna’da.

Veronica kistik fibrozdan muzdarip Sant’Orsola’da Nefroloji, diyaliz ve transplantasyon direktörü Gaetano La Manna, ” Genel anestezi varsayımını bile imkansız kılan solunum yetmezliği ile karakterize edilen klinik tablosu genel olarak zor: riskler çok yüksekti” diye açıklıyor. uzun bir multidisipliner tartışmadan sonra ona loko-bölgesel anestezi ile bir nakil önermek. Ona bu fırsatı sunduğumuz için gururluyuz çünkü ameliyatın karmaşıklığına rağmen Veronica’yı diyalize devam etmekten ve diğer birçok komplikasyondan kurtardık. Veronica gibi en kırılgan insanlara bile terapötik bir çözüm sunabilmek – uzmanın altını çiziyor – tıp için kültürel ve bilimsel bir meydan okumayı temsil ediyor, ama aynı zamanda ve her şeyden önce, bilim camiasının asla kaçmaması gereken büyük bir insani ve profesyonel duyarlılık jesti. “.

“Veronica’yı entübe etmek imkansızdı, trakeostomi veya ciddi solunum komplikasyonları riski vardı. Bir gruptaki klinik değerlendirmeye ek olarak, ona bu fırsatı verebileceğimize dair bana kesinlik veren bir yön var: motivasyonu ve gücü”, diye vurguluyor poliklinikte ameliyat sonrası yoğun bakım müdürü Antonio Siniscalchi. “Yönetim Lokal anestezi altındaki bir hasta -bölgesel, hem operasyon öncesi hem de operasyon sırasında – belirtir – karmaşıktır: öncelikle vakaya göre en spesifik tedaviyi seçmeniz gerekir, bu sırada hastayı duygusal açıdan da desteklemeniz gerekir. ve bu, mümkünse daha da fazla dikkat gerektirir. İyiydi, işbirliği yaptı ve psikolojik açıdan da kararlıydı. Annesinin böbreği odaya geldiğinde ve ona göstermemizi istediğinde tek bir gözyaşı döktü, ama sevinçten. Yaptık.”

“Sant’Orsola’daki yolculuğum, Cesena’daki kistik fibroz merkezinin önerisi sayesinde başladı – Veronica, başka bir İtalyan merkezinde ret almamın ardından başladı. Sant’Orsola’da, ilk görüşmeden itibaren kendimi rahatlamış hissettim ve buldum. tekrar umut.Bu çözüm bana sunulduğunda ve uyanıkken ameliyat olmam gerektiğinde bile nakil olmak istediğime her zaman ikna oldum.Sonunda birkaç hafta önce annemin bağışladığı böbreği aldım. Ameliyat iyi geçti ve bugün kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum, diyalize girmeden önceki hayatıma geri dönüyorum. Bana inandıkları ve bu zor ameliyatla yüzleşmek istediğime inandıkları için tüm doktorlara minnettarım.”

Anne Rosaria, “Kızıma böbrek bağışlama fırsatı bulduğumu düşündüğümde neler hissettiğimi kelimelerle tarif edemem” diyor. doğum yapmış ve zaten bir karaciğer nakli geçirmişti. Normal bir hayat yaşayabiliyordu: çalışabiliyor, eğlenebiliyordu. Sonra böbrek hastalığı ve haftada iki, sonra üç kez diyaliz geldi. St. Ursula bize taşımamız için izin verdiğinde nakilden çıktım donör olarak önerdim aynı sabah ameliyat olduk sarılarak seni seviyorum diyerek vedalaştık herşeyin iyi gideceğinden emindim çünkü ek olarak tüm doktor ekibi gösterilen profesyonellik bizi her zaman rahatlattı ve hikayemize yürekten yaklaştı” dedi.

Chiara Gibertoni, “Böyle karmaşık vakalarla karşı karşıya kaldığınızda, fark yaratan ekip çalışmasıdır. Ayrıca, nakil söz konusu olduğunda, bu alanda bir Irccs olmamızı sağlayan kendi deneyim ve araştırmalarımız da var “, diyor Chiara Gibertoni , Sant’Orsola’nın genel müdürü. “Profesyonellerimizin uzmanlığının, cesur bir kızın kararlılığının ve böbreğinin armağanıyla kızının daha önce imkansız olan bir yaşam kalitesine kavuşmasını sağlayan bir annenin sevgisinin iç içe geçtiği olağanüstü bir hikaye.” Raffaele Donini, Emilia Romagna Bölgesi Sağlık Politikaları Meclis Üyesi – Gurur duyduğumuz profesyonellerimiz sayesinde kamu ve evrensel sağlık hizmetlerinin her gün elde ettiği sonuçların yeni bir teyidi Veronica ve annesi Rosaria’ya, kucaklayan bizim topluluğumuz “.