“Bir oyuncu olarak gençlere önleme konusunda konuşmaktan mutluluk duyuyorum”

Leila

Global Mod
Global Mod
“Ulusal farkındalık kampanyası 'Hepsi aynı değil' kapsamında meme kanserinden bahseden bir monolog yapmak üzere seçildiğimde çok mutlu oldum, çünkü bence önleme hakkında konuşuyoruz ama bunun hakkında doğru konuşuyoruz Bir konser sahnesinden itibaren bile genç kızlar tarafından dinlenmenin yolu; yenilikçi, çok zekice ve ilginç bir yol.” İtalyan komedyen, taklitçi ve oyuncu Lucia Ocone, ulusal farkındalık kampanyasının bugün Roma'daki sunumu sırasında Adnkronos Selam'a şunları söyledi: 'Hepsi aynı değil. Meme kanseri ve yaşam yolları', MSD İtalya tarafından desteklenen bir sosyal girişimdir.

Kampanya aynı zamanda Ocone'un canlandırdığı, meme kanseri tanısı alan bir kadının hikayesini anlatan bir monolog aracılığıyla duygusal yönleri de analiz etmek istiyor. Monolog, çok başarılı bir İtalyan grubu olan Pinguini Tattici Nucleari'nin arenalarında turun Roma ve Milano etaplarının (10 ve 17 Mayıs 2024) açılışında sunuldu. “Öncelikle, bu olağan bir önleme kampanyası değil – kesinlikle yapılması gereken bir şey çünkü hepimizin yılda bir kez mamografi çektirmesi ve gerekli tüm kontrolleri yaptırması gerekiyor – ancak tümörlerin hepsinin aynı olmadığı gerçeğini belirtmek önemli. ve bu nedenle farklı tedavi ve yaşam yolları hakkında bilgi verilmesi gerekiyor”, diye ekliyor oyuncu.

Kanser “herkesi etkileyebilir, hepimizin başına gelebilir” diyor Ocone: Pek çok kişi doğrudan veya dolaylı olarak kanserle uğraşmak zorunda kaldı, çünkü hastalık yakın ve uzaktaki arkadaşlarını, akrabalarını hedef aldı. Ancak buna bu ismi vermekten utanmamalıyız. Adıyla ayıp ya da tabu değil ama çoğu kişi için 'o kadar çirkin bir kötülük', bunun yerine kanser deniyor. Bu yüzden ironik bir şekilde bilgilendirmeyi doğru ve önemli buluyorum. Nükleer Taktik Penguenler konseri, çünkü her şeyden önce tümörlerin hepsinin aynı olmadığı ve bilim ve araştırmanın büyük ilerlemeler kaydettiği konusunda bilinçlendirilmesi gereken birçok genç var. Bu, kadınlar için de geçerli. her yaştan yaş”.