Beşiktaş’ta Weghorst tehlikesi! ‘Burnley geri istiyor’ tezleri daha sonrası Kompany ve Beşiktaş’tan açıklamalar…

Mustafa

Global Mod
Global Mod
2022 Dünya Kupası’nda 4 maçta forma giyen Wout Weghorst, Hollanda’nın Arjantin ile oynadığı çeyrek final maçında attığı iki şık golle maçı uzatmaya götürmüştü. 30 yaşındaki golcü futbolcunun Beşiktaş’ta gösterdiği uygun performansı Dünya Kupası’nda da göstermesi dikkatleri üzerine çekmesine sebep oldu.

ARJANTİN MAÇINDA OYUNA GİRİP TARİHE GEÇTİ

Hollanda – Arjantin maçının 78. dakikasında, grubu 2-0 gerideyken oyuna giren Weghorst 83. dakikada attığı şık baş golüyle farkı 1’e indirdi. Maçın sonuna eklenen 10 dakikanın da bittiği anlarda hür vuruş kazanan Hollanda’da Koopmeiners’ın asistinde barajın gerisine kaçan Weghorst topu önüne alıp sol ayağıyla Arjantin ağlarını sarstı ve 90+11’de skoru 2-2’ye getirdi.

Opta datalarına bakılırsa Wout Weghorst, büyük turnuvalar (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) tarihinde oyuna daha sonradan girdiği maçta iki gol atan birinci Hollandalı oyuncu oldu.

MESSI İLE GERGİNLİK YAŞADI

Normal müddeti ve uzatmaları 2-2 sona eren ve penaltılarla Arjantin’in yarı finale yükseldiği maç gergin bir havada geçmiş, toplam 18 sarı kart ve 1 kırmızı kart çıkmıştı. Sakinliğiyle bilinen Messi bile maç içerisinde epeyce sonlanmış ve bunu maç daha sonrasında Weghorst’a verdiği reaksiyonla göstermişti.

Arjantinli yıldız, maçın akabinde verdiği flaş röportajda kendisinin elini sıkmaya gelen ve o sırada Arjantinli futbolcularla gerginlik yaşayan Weghorst’a; ‘Ne bakıyorsun aptal! Neye bakıyorsun… Önüne dön aptal! Önüne dön…’ demişti.

Weghorst ise Messi’nin sert kelamlarıyla ilgili; ‘Messi konusunda hayal kırıklığına uğradım. Onunla el sıkışmak istedim fakat o elini uzatmadı. İspanyolca pek anlamam fakat eminim bana fazlaca beğenilen olmayan kelamlar söylemiş oldu.’ formunda konuşmuştu.

“BURNLEY ERKEN GERİ ÇAĞIRABİLİR”

Arjantin’e penaltılarla kaybeden ve Dünya Kupası’ndan elenen Hollanda’da Gakpo ile birlikte yıldızını parlatan bir başka isim ise Weghorst oldu. Beşiktaş’ın dönem sonuna kadar Burnley’den kiralık olarak takımına kattığı golcü futbolcu için ‘erken geri dönüş’ haberleri çıkmaya başladı.

İngiliz basınında çıkan haberde Jay Rodriguez ve Ashley Barnes’tan sakatlıklar sebebiyle istenen randımanı alamayan Burnley, Weghorst’u Ocak ayında geri çağırmayı seçeneklerine eklediği argüman edildi.

KOMPANY: BU TÜRLÜ BİR HUSUS var ise ÇABUCAK GELSİN

Çıkan haber ve Weghorst’un Dünya Kupası performansı Burnley teknik yöneticisi Vincent Kompany’ye soruldu. Belçikalı futbol adamı; “Weghorst’u tebrik ediyorum. Dünya Kupası’nda iki gol atmak olağanüstü bir şey. Ülkesini gururlandırdı ve onun da bundan gurur duyacağına eminim. Onu geri çağırma tarafında bir hususumuz olduğu bana söylenmedi. bu biçimde bir şey var ise çabucak gelebilir. Bu hayli düşündüğüm bir şey değil, şu anda ekibe odaklanmış durumdayım.” cevabını verdi.

BEŞİKTAŞ’TAN KARŞILIK GECİKMEDİ

Burnley’den Weghorst’u dönem sonuna kadar kiralana Beşiktaş’Tan çıkan haberler ve Kompany’nin açıklamalarına cevap geldi. Fanatik’in haberine göre Beşiktaşlı yetkililer mevzuyla ilgili; “Weghorst’u dönem sonuna kadar kiraladık. Yeni dönem için malumunuz olan 10 milyon Euro’luk satın alma opsiyonu var. Bunun haricinde orta devirde dönebilir üzere farklı bir özel unsur yok. Kendisi ile devam ediyoruz. Dönem sonu ortaya çıkacak olan durum prestiji ile daha sonraki geleceğini birlikte gözden geçireceğiz.” açıklamasını yaptı.

WEGHORTS’UN BEŞİKTAŞ PERFORMANSI

Beşiktaş’ın dönem sonuna kadar satın alma opsiyonlu kiraladığı Wout Weghorst bu dönem Üstün Lig’de 13 maça çıktı. 6 gol atan Hollandalı futbolcu 4 de asist yaparak ekibine katkı verdi.

Okumaya devam et...