Bayanların Dünya Kupası

Farrah

New member
Batı’nın insan hakları ihlalleri argümanları ve LGBT baskısı altında Dünya Kupası’nı düzenleyen Katar’ın tertip idaresinden bayan taraftarlar pek şad. Türkiye’nin güvenlik hizmeti sağladığı tertibe dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen bayan futbolseverler, inançlı bir biçimde eğlenmenin keyfini çıkarıyor. Küme kademesi maçlarının ve eleme maçlarının birçok Türkiye saati ile 22.00’den daha sonra oynanıyor. El-Cezire kanalına konuşan bayan futbolseverler, maçların gece geç saatlerde bitmesine karşın, hiç bir düşünce yaşamadan toplu taşıma kullanarak otellerine dönebildiklerini belirtti.

BATI’NIN TANIM ETTİĞİ ÜZERE DEĞİL

Haber kanalına demeç veren 29 yaşındaki Andrea, Batı medyasının tasvir ettiği Orta Doğu’nun gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Orta Doğu medyada yansıtıldığı üzere değil. Arkadaşlarıma tavsiye ettim onlar da ziyaret edecek” dedi. Brezilyalı futbolsever, “Gece geç saatlerde kentte yürüyüş yapmak üzere sıradan şeyleri kendi ülkemde yapamıyorum lakin burada rahatlıkla yapıyorum” kelamlarını sarf etti.

KIZIMLA GECE 3’TE DIŞARIDAYDIK

Numbeo Cürüm Endeksi’ne bakılırsa, Doha yıllardir dünyanın en inançlı bir yahut en inançlı ikinci kenti. Turnuvayı takip etmek için Güney Afrika’dan gelen Joy Nkuna, “Ülkemde bilhassa bayanlara karşı devasa yükseklikte cürüm oranları var. Hava karardığı andan itibaren bayanlar tek başlarına dışarı çıkamaz. Çok tehlikeli” dedi. 39 yaşındaki Nkuna, “Burada, ben ve kızım sabah 3’te sokaktaydık ve kimse bizi korkutmadı, bizi azarlamadı yahut bize kendimizi inançsız hissettirecek biçimde bakmadı” tabirlerini kullandı.

GÜVENDE HiSSEDiYORLAR

Kadın futbolseverler, maçlar gece geç saatlerde bitmesine karşın, hiç bir kahır yaşamadıklarını belirtti.