Arjantinli kaleci Emiliano Martinez’in penaltı sırrı ortaya çıktı! ‘Seni seviyorum’ üzere sözlerle rakiplerinin dikkatini dağıtıyor

Mustafa

Global Mod
Global Mod
Messi kadar kupada büyük hisse sahibi olan Emiliano Martinez de kurtardığı penaltılarla turnuvanın en uygun kalecisi olmayı başardı. Pekala Martinez penaltılarda ruhsal üstünlüğü nasıl sağlıyor? Rakiplerinin konsantrasyonunu bozmak için onlara ne söylüyor? Penaltılarda Martinez, atıcıya baskı yapmak ve kaygıyı artırmak için çok agresif davranıyor. Ve son senelerda tekraren gördüğümüz üzere işe yarıyor. Akademik araştırmalar, oyuncuların penaltı almak için ne kadar uzun müddet beklerlerse kaçırma olasılıklarının o kadar yüksek olduğunu gösteriyor.

GEÇEN YIL BAŞLADI

Hollanda ve Fransa maçlarında 4 penaltı kurtaran Martinez için bu akıl oyunları aslında geçen yıl Copa America yarı finalinde Kolombiyalı Davinson Sanchez, Yerry Mina ve Edwin Cardona’nın penaltılarını kurtarırken başladı. Sanchez topun başına geçtiğinde Martinez, “Üzgünüm fakat seni durduracağım kardeşim” diye bağırdı. Ve konsantrasyonunu bozarak penaltıyı kaçırmasına niye oldu.

GÜLÜYORSUN LAKİN GERGiNSiN

Emilliano Martinez’in sonrasındasında maksadında Mina vardı. “Gülüyorsun fakat gerginsin. Evet, evet, görmezden gel. Ben seni esasen tanıyorum. Nereye atacağını biliyorum ve onu kurtaracağım. Seni seviyorum kardeşim…” dedi ve tüm motivasyonu dağılan Mina penaltıyı kaçırdı.

MBAPPE iÇiN MAÇ SONU 1 DAKiKALIK HÜRMET DURUŞU

Penaltı başarısı ve atışlardan evvel rakibin moralini bozması ile Dünya Kupası’nın en renkli karakterlerinden biri olan Arjantin kalecisi Emilliano Martinez finalin akabinde soyunma odasına da damga vurdu. Martinez şampiyonluğun kutlandığı sırada arkadaşlarından sessizlik istedi ve “Mbappe için 1 dakikalık hürmet duruşu’ dedi. daha sonra ise kutlamalar devam etti.

CAHiLCE KONUŞUYOR

Martinez kupa öncesi de “Avrupa ekipleri birbirlerine karşı her vakit üst seviye maçlar oynuyor. Arjantin ve Brezilya için durum tıpkı değil” diyen Mbappe için “Cahilce konuşuyor” demişti.

Okumaya devam et...