“Acı çekmek korkutucu olduğu için dışlanıyor ama aşk üzerinden sınanacağız”

Leila

Global Mod
Global Mod
“Acı çekmek, korkutucu olduğu ve projeleri engellediği için marjinalleştiriliyor.” İtalyan Lösemi, Lenfoma ve Miyeloma (Ail) ile Mücadele Derneği'ni 55. kuruluş yıldönümünde dinleyicilerle karşılayan Papa, bir kez daha israf kültürünü kınadı. “Hastalık çoğu zaman kişiyi ve ailesini acı ve ıstırabın karanlığına sürükler, yalnızlık ve kapanma yaratır. Sosyal düzeyde genellikle bir yenilgi, saklanacak, ortadan kaldırılacak bir şey olarak algılanır: hastalar verimlilik adına bir kenara atılır ve gücü” diye gözlemliyor.

“Hediye mantığı – ayrıca şunu gözlemliyor – tek kullanımlık kültürün ana panzehiridir. Her bağış yaptığımızda, tek kullanımlık kültür zayıflıyor, aslında iptal ediliyor ve görünüşe göre hayatlarımızı da ele geçirmek isteyen tüketim çılgınlığı yenilgiye uğratılıyor Bu erdemli mantıkla, kendisini ilk veren, yaratıcı sevgisiyle Tanrı'nın kendisidir; Enkarnasyonuyla İsa'dır. Birkaç gün içinde Noel olacak: hadi dünyaya verilen o Çocuğa bakalım. hepsi kurtulsun. Gücünü onun kırılganlığından, tesellisini gözyaşlarından, cesaretini ise şefkatinden alıyoruz. İşte yine şefkat kelimesi: Unutma!”.

Daha sonra Papa, kişinin kendi arka bahçesine kapalı kalmamasının önemine odaklanıyor: “Bu, kişinin sadece kendi çıkarlarını geliştirmesi değil, aynı zamanda bölgeyi canlandırma, somut bir işaret, görünür bir varlık olma ve asla istilacı olmama taahhüdüdür. İnsanlarla birlikte olma, acıyı paylaşma, iyi Samiriyeliler olma arzusunu ortaya koyar. Bu, tüm topluma verdiğiniz bir hediyedir, ancak kendiniz için değil, desteklemeye ihtiyacı olan insanlar için. bilimsel araştırma, en iyi İtalyan sağlık geleneğinin bir parçası olan bilgiyi artırmak ve terapide eşlik ettiğini hissetmeye ihtiyaç duyan insanlara ilgi gösterilmesini sağlamak”. Bergoglio bugün Kilise'nin, “Büyük bir mistik olan Haçlı Aziz Yahya'yı kutladığını hatırlıyor: 'Hayatın akşamında aşk konusunda sınanacağız'. Verdiğiniz sevgi ve umut için teşekkür ederiz!”.

“Hastayı tekrar merkeze koymak. Diğer kültürlerde hastalar elenir, elenirler ve bu kötüdür, kötüdür. Sizinki – dedi Bergoglio – dayanışmanın ve yakınlığın ifadesidir, bu işarette daha da önemli Siz iki umudun inşasının bir parçasısınız: Her zaman tedavi umudu ve en güncel yöntemlerle tedavi umudu.”

Açıkça konuşan Papa, kendisine sorulan 'aşırı bireyci bir çağrışımın özelliğinin' ne olduğu sorulduğunu hatırlattı ve ben de şöyle dedim: 'Hayır, hayır, özelliği bilmiyorum ama ben mottosu ne biliyor musun? 'Merkezde ben, benimle ve kendim için'”. Hastaların ve ilişkilerin hikayeleri – Kutsal Babanın ayrıca gözlemlediği gibi – “acıya anlam verebilir ve birçok 'neden'e” yanıtlar sağlayabilir, çoğu zaman “yalnızlık ve kapanma” yaratan “acı ve ıstırabın karanlığını” ortadan kaldırabilir. . .