2025 ve Kuş gribi riski, Bassetti'nin alarmı: “Mutasyona uğramış virüs, kötü işaretler”

Leila

Global Mod
Global Mod
“2025'in kuş gribi yılı olmasından korkuyorum”. Bu, Cenova'daki San Martino poliklinik hastanesinin bulaşıcı hastalıklar müdürü Matteo Bassetti'nin Adnkronos Selamı'na verdiği alarmdır.

“2025 yılı için bulaşıcı hastalıklar cephesinde kuş sorununa bakmalıyız. 2024 yılı en kötü şekilde sona erdi, hatta zorlu insan vakalarıyla. Virüs mutasyona uğruyor – diye uyarıyor Bassetti – ve artık sığırlarda görülenle aynı değil ama yeni. Bu virüsün insanlara yaklaştığı yönünde işaretler var ve 2025 yılının kuş gribi yılı olabileceğinden korkuyorum. Ayrıca İtalya aşılarla, tedavilerle ve güncellenmiş pandemi planı dediğimiz, henüz mevcut olmayan her şeyle kendini organize etmeli.“.

Uzman, sağlık alanında ise 2025 yılında “Ulusal Sağlık Hizmetinin kaynaklarını artırmak amacıyla sigorta şirketleriyle birlikte çalışmak, bütünleştirici olanlar da dahil olmak üzere yeni finansman biçimleri bulmak için şimdiye kadar yapılanlardan daha fazla kararlılığın olacağını umuyorum” diye ekliyor. 'İkinci sütunu' genişleterek, diye devam ediyor Bassetti. doktorların çalışma koşullarının iyileştirilmesiözellikle hastanelerde çalışanlar yani acil serviste, acil tıpta, resüsitasyonda veya ameliyatta çalışanlar. Çalışma ve ekonomik koşulların acilen iyileştirilmesi gerekiyor, aksi takdirde bu bölümlerde çalışacak doktorların sayısı giderek azalacak. Daha sonra 2025 yılında -bulaşıcı hastalıklar uzmanı – nihayet Tıpta yeni sınırlı sayıdaki uygulamayı, bu seçimi ilk dönemle birlikte ve bunun öğrencileri doktor olmaya teşvik edecek bir araç olup olmayacağını göreceğiz.”