2024 yılbaşı gecesi ‘yıldızlar’ çocuklarla parti yapmayı reddetti: Çocuk doktorunun reddi

Leila

Global Mod
Global Mod
Yılbaşı gecesini çocuklarla kutlamak için fıçı ve havai fişek yakma zorunluluğu yok. “Ben her zaman ‘liberal’ bir çocuk doktoru olarak tanımlandım ama bu konuda onlara karşı tavsiyelerde bulunma ve yasaklama konusunda her zaman uzlaşmaz davrandım. Güvenli havai fişek yoktur, kanunların izin verdiği şeyler bile bir risktir, yıldızların 300 santigrat derece sıcaklığa ulaştığını unutmayın“. Bu, birçok belediyede yasaklayan düzenlemelere rağmen, kaçınılmaz patlamalarla yapılan Yeni Yıl kutlamaları göz önüne alındığında, Malta Ludes Üniversitesi Birleşik Kampüsü’nde profesör olan çocuk doktoru Italo Farnetani’nin tavsiyesidir.

“Havai fişekler herkes için tehlikelidir, ancak özellikle çocuklar için – Farnetani’nin Adnkronos Selamı’na altını çiziyor – her şeyden önce yetişkinlere göre daha kısa oldukları ve bu nedenle yere daha yakın oldukları için, örneğin havai fişekler yere düştüğünde daha kolay vurulabilirler. arızalıysa ve patlamamışsa ya da kısmen yanmışsa daha da kötü olur.”

Çocuk doktoru için, “çocuklar ve yetişkinler arasındaki farklı boy sorunu hafife alınan bir unsurdur. Yetişkinler fıçıları tutarsa, genellikle çocukların varlığını göz ardı ederek veya dikkate almayarak ‘insan boyuna’ bakma eğilimindedirler”. Bu nedenle tatillerde çocuklar sıklıkla kaza mağduru oluyor. Farnetani, “Özellikle yılbaşı gecesinde en yüksek kaza yüzdesi meydana geliyor” diye açıklıyor Farnetani, özellikle dört yaşından sonra erkeklerde, çünkü çevreyi keşfetmeye eğilimlidirler ancak daha az deneyime ve muhakeme yeteneğine sahiptirler. Meraklıdırlar ancak değerlendirme yapmazlar risk iyidir: verdiğim ilk tavsiye havai fişek kullanmamak, ikincisi ise asla kullanmamak, ama özellikle çocukların yanında. Alkolün veya kutlama ruhunun sağladığı coşku, yetişkinlerin gerekli ilgisini azaltabilir.” .