2024 kış açık günü, 2.000'den fazla öğrenci Tor Vergata'da geleceği planlıyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Bugün, Lazio ve çevre bölgelerden 2000'in üzerinde lise öğrencisi, Roma Tor Vergata Üniversitesi'nde düzenlenen bir oryantasyon günü olan 2024 kış açık gününe katıldı. Etkinlik, tüm dersliklerini etkinlik için kullanıma açan İktisat Fakültesi'nde düzenlendi. Geleceğin birinci sınıf öğrencileri ve kızları, oryantasyon, özel ders ve yerleştirme için delege, Profesör Vito Introna ve makro alanların oryantasyonu için delegeler tarafından yapılan genel sunuma katıldılar. Okul gruplarına özel olarak sabah 9.30'dan itibaren tüm gün süren ve öğleden sonra saat 18.00'de sona eren ve sınıfların bireysel öğrencilere ve ailelere de açık olduğu bir etkinlik.


Lise öğrencileri altı fakültenin yöneticileriyle diyalog kurarak derslere, atölye çalışmalarına ve uygulamalı gösterilere katılma fırsatı buldu. Hukuk, Mühendislik, Edebiyat ve Felsefe, İktisat, Tıp ve matematik, fizik ve doğa bilimleri: fakülteler, Roma Tor Vergata'nın sunduğu 70 derecenin üzerinde dersler hakkında bilgi verdi. Üniversitenin araştırmacıları geleceğin birinci sınıf öğrencilerini deneylere, oyunlara, açıklamalara ve laboratuvar etkinliklerine dahil etti. (Sesi dinle)

En ilginçleri arasında: Hukuk için suç mahalli, Tıp için canlandırma mankenleri, Kimya ve Biyoloji için deneyler, ekonomi teorisi hapları “öfkenizi kaybetmemek için!”. Ayrıca, makine mühendisliği laboratuvarlarında oluşturulan tek koltuklu Formula Sae aracıyla Avrupa çapında yarışan Scuderia Tor Vergata'nın üniversite öğrencileri de hazır bulundu.


Roma Tor Vergata Üniversitesi'nin oryantasyon, özel ders verme ve yerleştirme delegesi Profesör Vito Introna'nın yorumu şöyle: “Bu gibi etkinlikler Tor Vergata Üniversitesi'nin farkındalığını artırmaya hizmet ediyor. Çocuklar bizi tanıdıkça bize güveniyorlar. Trend kesinlikle büyüyor, aslında son 5 yıldır organik olarak büyümeye devam ediyoruz ve bu da böyle günlerin ne kadar önemli olduğunun kanıtı. Bu etkinlik sırasında gelecek ayki etkinlik için maksimum kayıtlı kişi sayısına sahip olduğumuzu zaten gördük, bu da ne kadar talep olduğuna dair bir fikir veriyor. Bundan çok mutluyuz, birçok meslektaşımızla birlikte yürüttüğümüz bir çalışma: insanların Tor Vergata'da okumanın ne demek olduğunu anlamalarını ve çocukların bunu gerçekten takdir etmelerini sağlamak için okullara tutkuyla gidiyoruz.” (Sesi dinleyin) Prof Vito Introna (Oryantasyon, Özel Ders ve Yerleştirme Delegesi)

Eğitim tekliflerine ek olarak, gelecekteki öğrencilerin akademik hayatlarına ilişkin birçok bilgi bulunmaktadır: nerede kalınır (yabancı veya okul dışı öğrenciler için); Erasmus'tan ayrılmak için gerekli bilgiler; Roma Tor Vergata'ya bağlı Agevola şirketler ağı sayesinde satın alma ve abonelikler için kolaylaştırılmış koşullar; öğrenci sekreterlikleriyle doğrudan görüşmeler; üniversitenin engelli öğrencilerin katılımına yönelik komisyonu Caris ile; Cus Üniversitesi spor merkezi ve yabancı öğrenciler de dahil olmak üzere tüm öğrencilere üniversiteye ilk adımlarında eşlik eden resepsiyon hizmeti ve karşılama ofisi.

Bir sonraki oryantasyon günleri Mart ve Temmuz 2024'tedir